ÕPPEKÖÖK
Õppeköögis õpetatakse toidu valmistamise ja küpsetamise oskusi.
Põhitegevused õppeköögis
1. Toiduvalmistamise tehnikate õpetamine:
– Põhilised lõiketehnikad, nagu hakkimine, tükeldamine, viilutamine.
– Põhilised küpsetamisviisid, nagu praadimine, keetmine, hautamine, aurutamine ja küpsetamine.
– Erinevad toiduvalmistamise tehnikad, näiteks röstimine, grillimine, vokkimine ja suitsutamine.
2. Toiduohutuse ja hügieeni õpetamine:
– Õige kätepesu ja toidukäitlemise tehnika.
– Ristsaastumise vältimine ja toiduainete ohutu säilitamine.
– Kuidas kasutada ja puhastada köögiriistu ja -seadmeid ohutult.
3. Retseptide lugemine ja järgimine:
– Retseptide ja koostisosade täpne mõõtmine ja kaalumine.
– Retseptide sammude järjekorras järgimine ja ajakava koostamine.
4. Kulinaarsete oskuste arendamine:
– Erinevate roogade ja menüüde koostamine.
– Maitsete ja tekstuuride kombineerimine.
– Dekoratiivse toidu presentatsiooni ja serveerimise oskused.
Õppeköök on suurepärane kohad, kus õppida ja arendada kulinaarseid oskusi, nautida toiduvalmistamise protsessi.