ÕPPEKÖÖK

ÕPPEKÖÖK

Õppeköögis  õpetatakse toidu valmistamise ja küpsetamise oskusi. 

 Põhitegevused õppeköögis

1. Toiduvalmistamise tehnikate õpetamine:
   – Põhilised lõiketehnikad, nagu hakkimine, tükeldamine, viilutamine.
   – Põhilised küpsetamisviisid, nagu praadimine, keetmine, hautamine, aurutamine ja küpsetamine.
   – Erinevad toiduvalmistamise tehnikad, näiteks röstimine, grillimine, vokkimine ja suitsutamine.

2. Toiduohutuse ja hügieeni õpetamine:
   – Õige kätepesu ja toidukäitlemise tehnika.
   – Ristsaastumise vältimine ja toiduainete ohutu säilitamine.
   – Kuidas kasutada ja puhastada köögiriistu ja -seadmeid ohutult.

3. Retseptide lugemine ja järgimine:
   – Retseptide ja koostisosade täpne mõõtmine ja kaalumine.
   – Retseptide sammude järjekorras järgimine ja ajakava koostamine.

4. Kulinaarsete oskuste arendamine:
   – Erinevate roogade ja menüüde koostamine.
   – Maitsete ja tekstuuride kombineerimine.
   – Dekoratiivse toidu presentatsiooni ja serveerimise oskused.

Õppeköök on suurepärane kohad, kus õppida ja arendada kulinaarseid oskusi, nautida toiduvalmistamise protsessi.